pühapäev, 9. veebruar 2014

Tähtsad muutused eluks

Vahelduseks räägin ka meist endist, mis on meis muutunud ja mida oleme enda jaoks avastanud. Alguses kui Austraaliasse tulime, üritasime võimalikult odavalt saada söönuks, et raha jaguks olulistele asjadele. Tegime ikka enamuseajast kodus süüa, aga siiski kõik oli keedetud, praetud ja küpsetatud. Meie jaoks see tunne peale sellise toidu söömist oli normaalne, et kõht on kõriauguni täis ja hädine olla on. Me oleme pikalt arvanud, et kuna meie menüüs lisaks kõigile muule on palju puuvilju ja juurikaid juba ammusest ajast olnud, oleme me siiski tervislikud ja selline toitumine ongi õige. Aga kuna minul on juba mitmeid aastaid olnud näos punnid ja ebaühtased laigud jms, siis üritasin ikka leida lahendust igasuguste näohooldus vahendite kaudu. Loomulikult mingil määral teevad nad oma töö ära aga siiski otseselt probleem kuskile ära ei ole kadunud. Paar aastat juba olen otsinud igasuguseid alternatiive ja võimalusi kuidas asja lahendada, aga suur laiskus ja mugavustsoonis istumine ei ole tegudeni viinud. Nüüd siis natuke rohkem kui kuu aega tagasi, leidsin youtube'st ühe naise nimega Kristina (vaata siit). Ta on olnud peaaegu 9 aastat toortoitlane. Ja just temalt ma sain inspiratsiooni tõeliselt see ise omal nahal ka järele proovida. Lugematudel kordadel olen öelnud Anderole, et nüüd lõpetame igasuguse jama söömine jne jne.. järgmine päev jätkame ikka sealt kus sööme piima -ja gluteenitooteid. Aga peale selle naisterahva kogemuse kuulamist ja nähes kui ilus on üks inimene nii seest kui väljast, siis tuli ikka väga suur tuhin peale. Kui Andero töölt koju tuli näitasin talle kohe seda naist ja kuidas tema toortoitub. Andero oli ka väga huvitatud ja nii me selle asja ette võtsime. Kõigepealt kõik piimatooted ja kõik muu mürk mis külmkapis seisis, läks kas prügikasti või toakaaslastele. Praegu ongi umbes 6-nädal kui me oleme jäänud toortoitumise juurde, vahel ka gluteenivabad vegan toidud. Seda tunnet ei anna võrreldagi sellega kui oled ära söönud suure rasvase prae või oled söönud vajaliku koguse puu -või juurvilju. Naljakas on see, et eile tegime juurvilju ahjus, ei tea isegi miks. Sõime selle küpsetatud toidu ära ja õhtul enne magama minekut mõlemad oigasime kui halb tunne on kõhus. Saime jälle kindlust kui õige on meile toortoitumine, võib-olla oligi see jälle vajalik meeldetuletus. Seedimine on kohe ebastabiiline kui mängu tuleb õli või üleküpsetatud toit.
Paljudel inimestel tekib kohe seoses toortoiduga küsimus, "Kus saate oma proteiini?". Pähklid, palju rohelised taimed sisaldavad proteiini, samuti palju kasulikud pulbrid nagu klorella, spirulina ja maca sisaldavad palju proteiini.
Tegemist ei ole samuti mingi dieediga, tegemist on elustiiliga, mis tagab ilusa naha, puhta meele ja kaotab uimasuse, mida olen pool elu tundma pidanud. Samuti inimesed kes kannatavad igasuguste haiguste ja valude käes, soovitaksin sügavalt mõelda mida te sööte. Ei saa üle ega ümber lausest - "Sa oled see, mida sööd".
Eesmärgiks oli jagada teiega seda, mis meid ennast õnnelikuks teeb.


Lisan mõningad pildid toitudest mida oleme söönud

Toor "Kartulisalat"

Toor wrap

Toor tortilla supp 
Lõuna söök :)

Gluteenivaba vegan avokaado pasta

Banaani-maasika jäätis

Toor trühvlid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar